Liefde voor hout

Houtbouw is een snelle bouwmethode met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Het wint aan populariteit en mythes worden meer en meer ontkracht. Wij hebben liefde voor dit prachtige ambachtelijke product vanwege de toepasbaarheid, sfeervolle uitstraling, fijne atmosfeer, milieuvriendelijkheid en natuurlijke schoonheid. 

Onze woningontwerpen zijn voor houtbouw. Door ons nadrukkelijk te verdiepen in de werkwijze en het productieproces van houtfabrieken, passen we opgedane kennis toe in onze concepten en ontwerpen. We besteden standaard aandacht aan geluidsisolatie zodat woningen een uitstekend akoestisch comfort krijgen en kijken we hoe de productie van een ontwerp versus transport en assemblage het meest optimaal uitpakt. 

Door op deze wijze te werken in het voortraject kan er later in de realisatie sneller worden gebouwd met zo weinig mogelijk risico en faalkosten. Afhankelijk van de schaalgrootte, marktontwikkelingen en investeerdersbelangen kunnen we meerdere kanten op met houtbouw; van houtpaneelbouw, hybridebouw en modulair bouwen.

Hoewel niets zo goed op gaat in zijn omgeving als een houten woning betekent een houtbouwhuis niet dat elke huis een houtlook heeft. Houtbouw laat zich prima combineren met andere materialen zodat je van buitenaf niet hoeft te zien dat het een houtbouwhuis betreft. 

Interessant extern artikel: Meer houtbouw nodig om CO2-uitstoot te reduceren

Lees op deze site ook: Duurzaamheid staart aan tekentafel.

(fabriek in Letland waar project Het Erf is gebouwd)